Logo

Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemeen

Op de eerste plaats vooral een super vet event! Een ludieke obstacle run door de straten van Uden.

5 km lang. Overal kerstmannen en -vrouwen. Sfeervol parcours. Vooruit, een paar obstakels maar vooral veel fun. Heel veel fun.

Voor iedereen vanaf 14 jaar.

Het is heel eenvoudig (en overzichtelijk):

18.00 uur opent het start/finishterrein.

19.00 uur start de eerste groep kerstmannen en -vrouwen (koop hier je tickets).

22.00 uur start de afterparty in Markant Uden (koop hier je tickets).

That’s it.

We snappen dat het erg bevredigend is om anderen te zien ploeteren. Een beetje leedvermaak is ook fun, toch? Check onze website en socials voor de laatste berichtgevingen rondom het parcours en punten waar je de kerstmannen en -vrouwen goed kunt zien.

Zeker! Tof. We willen jou graag leren kennen. Meld je aan als vrijwilliger via santa@clap.nl, maken we er samen een nóg mooier event van.

bedrijven en sponsoring

Zeker! Leuk! Doen! Strak plan! Meld je hier aan als bedrijf.

Dat vinden wij nou ook! En leuk dat je het overweegt. Check hier de mogelijkheden of neem voor maatwerk contact met ons op! Zet ‘Sponsormogelijkheden’ in het onderwerp.

Het parcours en faciliteiten

De sfeervolle route door Uden is 5 km lang. Stiekem hebben we op het parcours elke paar honderd meter wel een hindernis geplaatst. Of ja stiekem, stiekem. Je kunt er eigenlijk met geen mogelijkheid omheen.

Dat zou jij wel willen weten hè. 😉  Houd onze socials in de gaten voor nieuws rondom de route en obstakels.

We zijn kerstmensen, die slaan niets over…Maar wees gerust, het lukt je altijd! En nee, er zijn geen waterhindernissen. (Hooguit wat regen, dit is tenslotte Nederland!)

Ondanks dat kerstmannen geen hoogtevrees kennen, kan jij gewoon deelnemen. Je blijft zo dicht mogelijk bij de grond.

In tegenstelling tot een willekeurig wereldkampioenschap is meedoen hetzelfde als winnen.

Kom jij als eerste over de finish dan word je warm ontvangen met een overweldigend applaus van het publiek. De eer krijg je erbij. Wel leuk voor op je cv: ‘Eerste over de streep bij Santa’s Crash Course 2022’. Verder telt maar 1 ding: It’s fun to run.

Goeie vraag! Zodra de startlocatie bekend is, informeren we je op de website over de bereikbaarheid en het parkeren.

Uden, waar anders? De start en finish locatie is in of nabij het centrum. Dat maken we binnenkort bekend.

Deelname

Deelname aan de Santa’s Crash Course kan vanaf 14 jaar.

Je kiest bij het reserveren van je tickets je favoriete starttijd. Let op: startvakken hebben een beperkt aantal tickets, dus wacht niet te lang als je een voorkeur hebt. Check de starttijden hier.

Onbeperkt natuurlijk. Hoe meer kerstmannen en -vrouwen, hoe beter!

Leuk dat je meedoet! Op de ticketpagina kies je een ticket voor jou en je vrienden. Wil je samen rennen? Schrijf je dan snel in voor hetzelfde tijdvak! Of kies voor het Fun with Friends tickets.

De ticket afhandeling wordt gedaan door Eventgoose.

Zeker, vinden we leuk! Je kunt zoveel tickets kopen als je wilt, het enige wat je nodig hebt is ieders naam, geboortedatum en mailadres. Easy-Peasy! Voorafgaand aan de run ontvangt ieder teamlid een volledige briefing van de kerstman met alle details van ons.

Ook dat kan. Je schrijft je nieuwe teamleden gewoon in voor hetzelfde tijdsblok.

Dat doe je bij de inschrijving in een keer.

Als je een ticket koopt voor Santa’s Crash Course dan krijg je:

5 km fun  +  kerstmanpak  +  finishdrankje + ticket voor Santa’s Mash Up met korting (€11,50 in plaats van €17,50).

CHRISTMAS STYLE! Bovendien maken we het je heel makkelijk, je krijgt bij het ophalen van je startbewijs een 5-deling kerstmanpak; broek, jas, riem, baard én kerstmuts! En voor de volledigheid: die is verplicht bij de run. 😉

Onder dit pak trek je hardloopkleding aan passend bij het weer of wat jij prettig vindt. Doen we niet moeilijk over.  

Tot alle startvakken vol zijn. Per tijdvak is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wacht dus niet te lang als je graag deelneemt.

Je ticket is je startbewijs. Bij de startlocatie haal je hiermee je kerstmannenpak op. Maar maak je vooral niet druk over de details. Daar zijn wij voor. Voorafgaand aan de run ontvang je een volledige briefing van de kerstman. Daarin vind je alle details.

Als de run onverhoopt niet door kan gaan door Corona dan blijft je ticket geldig voor de volgende editie. Dan proberen we het gewoon nog een keer. Wij zijn Santa Runners, wij geven niet op! Je kunt er ook voor kiezen om je inschrijfgeld terug te vragen. Het wordt dan binnen 2 weken na de eventdatum teruggestort, minus de ticket fee.

Als de run onverhoopt niet door kan door extreme weersomstandigheden of een andere onvoorziene factor dan blijft je ticket geldig voor de volgende editie. Wij zijn Santa Runners, wij geven niet op!

Je kunt er ook voor kiezen om je inschrijfgeld terug te vragen. Het wordt dan binnen 2 weken na de eventdatum teruggestort, minus de ticket fee.

Veiligheid

We houden Corona graag buiten de deur. Daarom houden we ons aan de geldende richtlijnen vanuit de overheid en gelden de algemene adviezen. Je kunt ze vast al dromen: handen wassen, afstand houden en zorgen voor voldoende frisse lucht. Fijn dus, zo’n event in de buitenlucht! Blijf wel thuis als je klachten hebt en laat je testen.

Deelname is op eigen risico. In geval van een persoonlijk ongeval, is je eigen verzekering dus ook het aanspreekpunt. Tijdens de run is er sprake van toezicht door vrijwilligers bij de verschillende hindernissen. Daarnaast is er een gespecialiseerd medisch team aanwezig.

Als organisatie houden we zelf ook een oogje in het zeil. Veiligheid van onze deelnemers en toeschouwers staat voorop. Let op: door de organisatie is géén ongevallenverzekering afgesloten. Check dus vooraf dat je hiervoor goed bent verzekerd voor het geval er iets mocht gebeuren (wat niemand hoopt natuurlijk).

afterparty

Je bedoelt het programma van de Santa’s Christmas Mashup, de officiële afterparty van Santa’s Crash Course voor iedereen vanaf 18 jaar? Dat wordt verrassend vet. Klik hier voor meer informatie!

Ben je 18 jaar of ouder? Dan bestel je gewoon een los ticket voor de afterparty. Houd de socials in de gaten voor het programma en voor de startdatum van de vrije verkoop van deze gewilde tickets.

VRAGEN?

Staat je vraag er niet tussen? Geen probleem. Neem contact met ons op.

santa@clap.nl

Lijkt het je leuk om te helpen?

Dankjewel! Wij nemen contact met je op.